Sveriges justitsminister blev oversprøjtet med skum

Sveriges justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, er mandag blevet angrebet på et flygtningecenter i Broby, hvor han blev oversprøjtet med skum fra en brandslukker.

Det var en beboer, der angreb ministeren, og angrebsmanden blev hurtigt overmandet, oplyser det svenske sikkerhedspoliti Säpo.

- En Säpovagt overmandede hurtigt angrebsmanden, der blev kastet ned på gulvet under ministerens besøg på et flygtningecenter, der er indrettet i det nedlagte Broby Sygehus, oplyser en talsmand for sikkerhedspolitiet og tilføjer:

- Gerningsmanden blev uskadeliggjort.

Angrebet skete ved kvart i firetiden om eftermiddagen, da Morgan Johansson var ved at afslutte sit besøg hos asylansøgerne. Han var på vej ud, da en mand, som stod i entréen, pludselig rev en brandslukker ned fra væggen og sprøjtede skum på ham.

Lederen af asylcentret, Jahangir Hejazi, blev også ramt.

Morgan Johansson nåede knap at reagere, inden sikkerhedsvagten greb ind og fik angriberen ned på gulvet. Politiet tog angrebsmanden med til politistationen.

- Alt skete så hurtigt, siger Morgan Johansson til Kristianstadsbladets netavis og tilføjer, at han blev overrasket og forskrækket.

Ministeren siger, at han fortsætter sit planlagte program for dagen, der blandt andet omfatter et besøg hos flygtningebørn, de er kommet alene til Sverige.

Ministeren blev hilst af klapsalver fra asylansøgere, da han roligt tørrede skummet af sit tøj, og mange beklagede det skete og tog afstand fra gerningsmanden.

/ritzau/TT

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip