Sveriges regeringskoalition taber terræn før valget

For første gang siden maj øges gabet mellem den borgerlige regeringskoalition og de rødgrønne i Sverige.

I løbet af sommeren er oppositionens forspring blevet stadig mindre, men nu trækker de rødgrønne igen fra, viser en meningsmåling for Aftonbladet.

Ifølge målingen går den borgerlige regeringskoalition, Alliansen, tilbage med 1,3 procentpoint i forhold til seneste måling. Dermed har Alliansen en opbakning på 37,5 procent blandt de svenske vælgere.

De rødgrønne partier får i målingen en samlet opbakning på 46 procent. Dermed kan det blive vanskeligt for statsminister Fredrik Reinfeldt og Alliansen at indhente forspringet inden valget, skriver Aftonbladet.

Socialdemokraterne er godt tilfreds med målingen.

- Vi føler, vi er begyndt valgkampen godt med konkrete forslag til, hvordan unge kommer i arbejde, og hvordan skolen bliver bedre, siger partisekretær i Socialdemokraterne, Carin Jämtin, til Aftonbladet.

Partisekretær Kent Persson i Moderaterne, som er Reinfeldts parti, siger til Aftonbladet, at partiet kommer til at arbejde "stenhårdt", for at indhente forspringet.

Aftenbladets måling er gennemført i tredje uge af august. Parlamentsvalget i Sverige finder sted søndag den 14. september.

/ritzau/NTB

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip