Svindelmistænkt topchef får sin sag for Højesteret

Der bliver ikke nogen udlevering til retsforfølgelse i Italien for den svindelmistænkte Lars Bohn, der er tidligere chef i det krakkede selskab OW Bunker. I hvert fald ikke lige foreløbig. Det skriver Børsen.

Lars Bohn har tirsdag fået tilladelse af Procesbevillingsnævnet til, at hans sag kan blive taget op i Højesteret, som kun lader sager af principiel karakter slippe igennem til landets øverste dommere.

16. marts bestemte Østre Landsret ellers, at Lars Bohn skulle udleveres til Italien, hvor myndighederne mistænker danskeren for bedrageri i forbindelse med salg af olie til den italienske flåde.

Afgørelsen gik imod en tidligere afgørelse fra Københavns Byret, som afviste at udlevere Lars Bohn til Italien, fordi han ifølge byretten vil risikere nedværdigende behandling i et italiensk fængsel.

En af tre dommere i Østre Landsret var enig med byretten på det punkt, men et flertal på to dommere mente, at det var forsvarligt at udlevere Bohn, og det er flertallet der bestemmer.

Men nu skal hans udvisning altså først prøves i Højesteret.

Den tidligere chef i OW Supply, der var et datterselskab i OW Bunker, blev anholdt i december, efter at Bagmandspolitiet var blevet kontaktet af anklagemyndigheden i Italien.

Italienske medier har tidligere berettet om, at den danske chef er mistænkt for at være indblandet i svindel for cirka 50 millioner kroner.

Det var i november sidste år, at den danske finansverden blev rystet af nyheden om krakket i Nørresundby-virksomheden OW Bunker. Virksomhedens tab blev i forbindelse med konkursen oplyst at være omkring 1,6 milliarder kroner.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip