Svømmechef er skuffet over mændenes EM

Det er de danske kvinder, der har stjålet overskrifterne ved kortbane-EM i svømning i Herning, og de står også bag alle Danmarks seks medaljer ved stævnet.

De danske mænd har ikke været tæt på medaljer, selv om der på forhånd var en rimelig mulighed for det.

- Det har ikke artet sig, som vi havde håbet på, selv om vi skal huske, vi stadig mangler en dag at svømme i.

- Men det er klart, at vores bedste medaljechancer var Mads Glæsner på 400 og 1500 meter og Viktor Bromer på 200 meter butterfly, og de er ikke gået hjem.

- Om det har været nerver, eller hvad det har været, skal vi selvfølgelig hjem og kigge lidt nærmere på, siger sportschefen i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen.

Svømmeren Mads Glæsner bor til daglig i USA, og det kan være en af årsagerne til hans mindre gode præstationer.

- Jeg er skuffet. Han har gjort det, han kunne, men jeg havde da håbet på lidt mere fra ham. Jeg ved ikke, om det skyldes, at han har været over Atlanterhavet et par gange, for det sætter sig måske lidt, siger sportschefen.

20-årige Viktor Bromer kunne lørdag ikke forsvare sølvmedaljen fra sidste års kortbane-EM i Frankrig, men ham kan man forvente mere af fremover.

- Viktor Bromer kan blive rigtig god, det er der ingen tvivl om, og det har han også vist tidligere.

- Jeg tror måske, at han var overtændt i dag, og han har ikke rutinen til at håndtere den her kulisse, siger Mikkel von Seelen.

Midt i skuffelserne over forhåndsfavoritterne finder han dog plads til at rose Daniel Skaaning.

- Daniel Skaaning er helt sikkert den positive overraskelse. Han har slået dansk rekord to gange og er i finalen som treer på 100 meter medley, siger sportschefen, der ser frem mod søndagens konkurrencer.

- Holdkappen i morgen var et af de sikreste medaljekort, inden vi startede, og der tror jeg vi skal kæmpe med Sverige om guldet, og så slutter vi forhåbentlig med bravour.

- Rikke Møller Pedersen har en vigtig 100 meter finale, som også kan blive en medalje, vurderer han.

På forhånd havde Dansk Svømmeunion satset på 11 danske medaljer, men det er der ikke længere store forhåbninger til lykkes.

- Så skal alt gå hjem i morgen.

- Vi rammer nok nærmere end 9-10 stykker, slutter Mikkel von Seelen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip