Svømmer bidt ihjel af haj ved australsk feriemål

Et hajangreb kostede tirsdag en mand livet ved en populær badestrand ved Byron Bay på den australske østkyst, oplyser myndighederne.

Manden, der var i 40'erne, svømmede ud for kysten ved Byron Bay, der er et særdeles populært sted for turister og backpackere, da han blev bidt i benet.

- Andre svømmere trak ham ind til stranden. Han havde fået et meget alvorligt bid i benet, siger en talskvinde for ambulancetjenesten i delstaten New South Wales til nyhedsbureauet AFP.

- Det stammer formentlig fra en haj, tilføjer hun.

En læge, der befandt sig på stranden, ydede førstehjælp til manden, men forgæves. Han blev erklæret død kort tid efter.

Ifølge eksperter er hajangreb på mennesker blevet mere almindelige i Australien i takt med, at antallet af hajer vokser, og vandsportsgrene bliver mere populære.

Det hører dog stadig til sjældenhederne, at hajangreb koster menneskeliv. Før tirsdagens hajbid var det seneste angreb med dødeligt udfald i april ved Tathra Beach, 350 kilometer syd for Sydney.

Her fandt man efterfølgende kun kvindens svømmebriller og badehætte.

Det er uvist, hvilken hajart, der stod bag angrebet, men langt de fleste angreb i Australien udføres af enten hvidhajer eller tigerhajer.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip