Sydbank lander historisk høj indtjening i første kvartal

Sydbank er kommet godt i gang med 2015, hvor banken i første kvartal har landet en historisk høj indtjening.

Det fremgår af den Aabenraa-baserende banks regnskab for første kvartal, der er præsenteret onsdag morgen.

Den samlede indtjening er for perioden endt på 1233 millioner kroner - svarende til en stigning på seks procent i forhold til første kvartal af 2014. Og det er samtidig historisk højt, anfører administrerende direktør Karen Frøsig.

- Vi har fået en god start på 2015, og det er vi meget tilfredse med, siger hun i en kommentar til regnskabet.

- Det er nu et år siden, vi lancerede planen for at forbedre lønsomheden i Sydbank. Hele organisationen har arbejdet målrettet med at implementere den siden, og resultatet for første kvartal viser Sydbank med en stabil og høj indtjeningskraft, tilføjer topchefen.

Hvad angår den historisk høje indtjening, mener Karen Frøsig, at en fortsat høj aktivitet i banken sammen med lavere nedskrivninger er nøglen til at skabe varige forbedringer af lønsomheden.

Kigges der i krystalkuglen, venter Sydbank "en meget begrænset positiv økonomisk vækst i 2015".

For eksempel venter banken for indeværende år en svagt stigende basisindtjening, blandt andet som følge af svagt stigende bankudlån affødt af iværksatte tiltag og på trods af fortsat stor konkurrence.

- Jo længere tid, det negative rentemiljø fortsætter, des større usikkerhed knytter sig til forventningen, skriver Sydbank i regnskabsmeddelelsen.

Når der ses tilbage på første kvartal af 2015, kan Sydbank glæde sig over et nettoresultat på 304 millioner kroner, der er bedre end samme kvartal i 2014. Dengang endte det på 286 millioner kroner.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip