Sydkorea: Naboerne skyder igen missiler i havet

Nordkorea har søndag sendt to ballistiske missiler i havet ud for landets østkyst, lyder det fra forsvaret hos nabolandet i syd.

Det er bare tre dage siden, at Pyongyang sidst affyrede missiler.

- Nord skød to missiler i det østlige hav omkring klokken 5 fra landets østkyst, lyder det fra en talsmand fra forsvarsministeriet i Sydkorea.

Han kommer ikke nærmere ind på, hvilken type missil, der blev anvendt. Men ifølge nyhedsbureauet Yonhap, der har talt med en militærkilde, var det kortdistance Scud-missiler. Typen har en rækkevidde på omkring 500 kilometer.

Torsdag lød det fra Sydkorea, at Pyongyang havde affyret tre kortdistance-missiler ud i havet - angiveligt som led i en magtdemonstration forud for Kinas præsident, Xi Jinpings, besøg i Sydkorea.

Normalt besøger en kinesisk præsident Nordkorea, før turen går til Sydkorea. Men med statsbesøget 3.-4. juli får Sydkorea for første gang i næsten to årtier æren af det første besøg.

Kina er det isolerede Nordkoreas eneste større allierede og landets primære økonomiske livline.

Nordkorea har ofte affyret kortdistance-missiler eller raketter for at udtrykke vrede over for såkaldte provokationer såsom militærøvelser syd for grænsen.

Det var blandt andet tilfældet i marts, hvor USA og Sydkorea afholdt deres årlige fælles militærøvelser.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip