Sydkorea: Vi besvarer provokationer fra nord nådesløst

Sydkorea vil reagere "nådesløst på enhver provokation" fra Nordkorea, siger landets præsident Park Geun-hye efter et besøg ved en grænsepost mellem de to lande.

Hun beskriver den aktuelle situation som "ildevarslende".

- Sikkerhedssituationen på den koreanske halvø er meget alvorlig. Situationen internt i Nordkorea er foruroligende, og den rejser bekymring for provokationer, siger Park Geun-hye.

Både Sydkorea og allierede USA er i stigende grad bekymret over stabiliteten i Nordkorea, efter at landets leder Kim Jong-un for to uger siden henrettede sin onkel Jang Song-thaek, der sad på ledende poster i landets regering.

Jang Song-thaek, der tidligere uofficielt var landets viceleder, blev henrettet 12. december efter anklager om korruption og kupplaner.

Hans voksende kontrol over landets lukrative mineralhandel skabte vrede i den politiske top, og det var medvirkende årsag til, at han blev fjernet, lyder det fra efterretningskilder i Seoul.

Besøget ved grænseposten til Nordkorea var Park Geun-hyes første, siden hun overtog posten som Sydkoreas præsident i februar.

- Vi må reagere hårdt og nådesløst på enhver form for provokation fra Nordkorea, siger præsidenten.

Advarslen fra syd kommer samtidig med, at Kim Jung-un netop har besøgt et mausoleum for sin far Kim Jong-il i Pyongyang.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip