Sydkoreas præsident kommer med tilnærmelser til Nordkorea

Sydkoreas præsident, Park Geun-hye, byder samtaler med Nordkorea velkommen under den kommende generalforsamling i FN.

Det er første gang, at Park Geun-hye åbner døren på klem for dialog med de nordkoreanske naboer, men hun understreger, at styret i Pyongyang skal vise, at det virkelig ønsker en konstruktiv dialog efter et årti med diplomatisk hårdknude og adskillige tilløb til forhandlinger.

Nordkorea sender sin udenrigsminister, Ri Su Yong, til FN's Generalforsamling, der begynder på topniveau på mandag. Han er den højest rangerede udsending, som Nordkorea har sendt til FN de seneste 15 år.

Der er endnu ikke fastlagt et møde mellem de to lande, der teknisk set har været i krig siden slutningen på Koreakrigen i 1953, og Nordkorea har ikke reageret på Sydkoreas tilnærmelser.

- Hvis muligheden byder sig, og de rent faktisk udnytter denne mulighed og tager imod vores tilbud om at begynde en dialog, vil denne lejlighed være kærkommen, siger præsident Park til nyhedsbureauet Reuters.

Hun har nu siddet på præsidentposten i 19 måneder, men der har endnu ikke været kontakt mellem hende og Nordkoreas leder, den 31-årige Kim Jong-un.

Nordkorea har senest truet med at gennemføre endnu en atomprøvesprængning, hvilket vil være den fjerde fra det nordkoreanske styre.

De seneste atomprøvesprængninger i 2006, 2009 og 2013 medførte en række FN-sanktioner mod Nordkorea - heriblandt restriktioner på våbenhandel.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip