Syg Frederik Andersen vinder igen i NHL

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen bliver ved med at imponere i NHL. Tidligt torsdag morgen, dansk tid, reddede han 30 skudforsøg, da Anaheim Ducks vandt 6-3 hjemme over Calgary.

Frederik Andersen havde influenza og måtte have drop i pausen mellem anden og tredje periode. Alligevel blev han stående i Anaheims mål.

- Jeg tror ikke, folk forstår, hvor fantastisk han var. Han kæmpede, ville blive i kampen. Når et konkurrencemenneske som ham vil det så meget, lader man ham blive i kampen, siger Anaheims cheftræner Bruce Boudreau til avisen Los Angeles Times.

Anaheim førte 4-0 midt i anden periode, men de canadiske gæster reducerede to gange, inden anden periode var forbi, og kæmpede hårdt for flere mål. Alligevel holdt Frederik Andersen Calgarys forwards nede på kun en scoring mere, så hans hold vandt med tre mål.

- Det var lidt af en kamp for mig, men alle på holdet kæmpede for mig, så jeg ville betale tilbage, siger Frederik Andersen til Los Angeles Times.

Frederik Andersen har nu vundet 26 kampe i denne NHL-sæson, og han er ubetinget førstemålmand på det hold, som har scoret flest point hidtil i verdens bedste ishockeyliga.

Det var i øvrigt 20. gang i træk, at Anaheim Ducks besejrede Calgary hjemme i Honda Center. Den stime strækker sig helt tilbage til 2004.

Anaheim Ducks har 68 point for 47 kampe, det er er ikke bare bedst i Western Conference, men også i hele ligaen.

NHL ligger nu stille til tirsdag i næste uge på grund af All Star-kamp i weekenden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip