Sygehuse og plejehjem serverede farligt kød

Plejehjemsbeboere og patienter på sygehuse har fået serveret kød med listeria fra virksomheden Jørn A. Rullepølser, som 12 personer menes at være døde af.

Det oplyser Fødevarestyrelsen til Politiken.

Fødevarestyrelsen frygter også, at børnehaver, kantiner og restauranter har haft bakteriekød på menuen.

- Det er sådan, billedet ser ud på baggrund af vores efterforskning. Muligvis er det også solgt til børneinstitutioner, restauranter og kantiner rundt om på arbejdspladser, siger Kim Sigsgaard, fødevareberedskabschef i Fødevarestyrelsen til Politiken og fortsætter:

- I hvert fald er kødet solgt en gros, og vi arbejder på højtryk på at finde ud af præcis, hvor det er havnet, fortsætter Kim Sigsgaard.

Jørn A. Rullepølser A/S i Hedehusene er tirsdag blevet lukket, fordi Fødevarestyrelsen mener, at det er hovedkilden til listeria-udbruddet.

I alt er 20 personer blevet smittet af udbruddet, hvoraf 11 er kvinder og ni er mænd i alderen 43-89 år. De er bosat i hele landet, oplyser Statens Serum Institut.

12 syge og svækkede danskere menes at være døde af den livsfarlige sygdom listeriose, som de har fået af at spise lammerullepølse eller andet pålæg fra Jørn A. Rullepølser.

Da personerne var syge i forvejen, kan det dog ikke siges med sikkerhed, om listeria-bakterien var skyld i dødsfaldene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip