Sygeplejersker: Vi spilder tiden på dokumentation

Landets hospitalsansatte sygeplejersker bruger 14,4 millioner timer om året på dokumentationsarbejde. Det er en stigning på 19 procent i forhold til 2008.

Selv mener sygeplejerskerne, at fire ud af de godt 14 millioner timer er rent spild. Det viser en undersøgelse fra Megafon og Dansk Sygeplejeråd. De fire millioner timer svarer til mere end 2400 fuldtidsstillinger.

- Der er ingen patienter, som bliver raske af, at sygeplejerskerne sidder bag et skrivebord og laver unødigt dokumentationsarbejde, siger Grete Christensen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd.

- Når sygeplejerskerne vurderer, at de bruger fire millioner timer årligt på overflødige dokumentationsopgaver, er grænsen klart overskredet, siger hun om undersøgelsen.

I Danske Regioner siger formand Bent Hansen (S), at sygeplejerskerne og regionerne har en fælles sag her:

- Vi ønsker også at udrydde registreringsopgaver, som enten er dobbeltregistrering eller på anden måde ikke bidrager til en bedre behandling af patienterne eller bedre arbejdsgange for personalet.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) siger til TV2 News, at det vigtigste for ham er, at patienterne får den behandling, de skal have. Men meget af registreringen sker, fordi man vil gøre tingene bedre.

- Vi lærer af den, men der er også masser af registrering, der ikke bliver udnyttet godt nok. Og den skal vi selvfølgelig af med. Lad os koncentrere os om de registreringer, der fører til noget godt, siger han.

- Danske Regioner skal til sommer lave en aftale om, hvordan de skal bruge penge i sygehusvæsenet det kommende år. Og i forbindelse med de forhandlinger vil vi se på det her, siger Nick Hækkerup.

Undersøgelsen viser, at en hospitalsansat sygeplejerske i gennemsnit bruger 103 minutter dagligt på dokumentationsopgaver. Samlet har 1096 sygeplejersker deltaget i Dansk Sygeplejeråds og Megafons undersøgelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip