Sygeplejerskerne støtter den nye behandlingsgaranti

Skrevet af John Meyer

19/12/2012

Mest læste i dag

I dag har alle patienter ret til at blive behandlet indenfor en måned, uanset hvad de fejler. Fremover kan patienter med
mindre alvorlige sygdomme komme til at vente op til to måneder, mens patienter, der er alvorligt syge, kommer til først. Og den prioritering er rigtig, lyder det fra sygeplejerskerne, som er sundhedsvæsenets største faggruppe.

- Månedsbehandlingsgarantien har ikke været hensigtsmæssig i forhold til at sikre, at de alvorligst syge kommer til først. Alle har uanset sygdommens karakter haft samme ret, og det gør det svært at prioritere. Nu bliver det op til en faglig vurdering, hvem der skal til først, og det er ansvarligt, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd ,og fortsætter:

- Til gengæld er det skuffende, at psykiatrien ikke bliver omfattet af den nye garanti. Jeg deler regeringens ambition om et sundhedsvæsen med lige adgang for alle, og derfor bør det være regeringens nytårsforsæt, at psykisk syge hurtigst muligt får samme rettigheder som alle andre.