Sympatikonflikt med Norwegian-piloter kan spredes i Norden

Fagforbund i hele Norden kan slutte sig til de danske forbund, som har varslet sympatikonflikt med de strejkende piloter i lavprisselskabet Norwegian.

Formanden for Nordisk Transportarbejder Føderation, Jan Villadsen, som samtidig er formand for 3F's Transportgruppe, oplyser, at organisationen har sendt en opfordring til medlemsforbund i Norden om støtte til piloterne.

- Torsdag aften har vi sendt en opfordring rundt til vores medlemmer om at støtte de norske piloter.

- Alt efter hvad de har af regler i de enkelte lande, forventer vi helt klart, at vores medlemsforbund også vil afsende varsel om sympatikonflikt, siger Jan Villadsen.

Dermed kan transportarbejdere i hele Norden ende med at kaste sig ind i konflikten mellem Norwegians piloter og selskabets ledelse, der nu har stået på en uge.

I Danmark har 3F og Serviceforbundet i Danmark indtil nu varslet sympatikonflikt, og hvis fagforbundene afsender endnu et varsel om sympatikonflikt i næste uge, så kan konflikten bryde ud om to uger.

Ifølge Jan Villadsen håber fagforbundet dog, at det slet ikke kommer så vidt.

- Det her system er beregnet til at være med til at lægge et pres, så konflikten kan blive løst. Det her er en meget kraftig opfordring til parterne om at sætte sig ved forhandlingsbordet og få afsluttet konflikten, siger Jan Villadsen.

Siden weekenden har Norwegian-ledelsen forsøgt at finde en løsning på konflikten med Norwegian Pilot Union og fagforeningen Parat i den fastlåste strid om piloternes ansættelsesforhold.

Fredag vil en lang række af selskabets fly fortsat stå på jorden. Alene til og fra Danmark er 23 afgange aflyst. Det er indenrigsflyvninger og afgange til de skandinaviske hovedstæder.

Det samme billede tegner sig i Norge og Sverige.

Norwegian regner med, at omkring 35.000 passagerer dagligt berøres af konflikten, der nu har stået på i syv dage, uden at en løsning synes at være i sigte.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip