Syriensfarer fra Allerød er blevet fængslet

Nordsjællands Politi har anholdt en 21-årig dansk syriensfarer fra Allerød og sigtet ham for at billige terror. Manden er blevet fængslet i sagen. Det oplyser politiet torsdag i en pressemeddelelse.

Manden blev anholdt onsdag, efter at Nordsjællands Politi i samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste, PET, har efterforsket sagen.

Politiet har ikke givet nogen oplysninger om, hvorvidt manden har deltaget i krigshandlinger i Syrien.

Ifølge politiet bygger sigtelsen på en mistanke om, at manden har gjort ekstremistisk videomateriale tilgængelig på nettet.

Politiet oplyser, at den 21-årige i 2013 rejste til Syrien. Siden er han vendt hjem, og politiet har holdt manden under opsyn.

I en anden lignende sag har en dommer i Københavns Byret valgt at afsige fængslingskendelse mod en 26-årig dansker fra københavnsområdet.

Manden var ikke selv til stede ved retsmødet, da han formentlig opholder sig i Syrien, men med fængslingskendelsen i baghånden vil Københavns Politi nu efterlyse manden internationalt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip