Syrisk hær genvinder kontrol over område nær Damaskus

Den syriske regeringshær har taget fuld kontrol over et område nordøst for Syriens hovedstad, Damaskus, der tidligere har været kontrolleret af oprørere. Det beretter tv-kanalen al-Manar torsdag.

Der er tale om området Adra al-Omalia, som ligger omkring 30 kilometer fra Damaskus.

I området ligger byen Adra, som oprørerne vandt kontrol over i december sidste år. Byen er placeret på et strategisk vigtigt sted i forhold til Damaskus og har tidligere være brugt som affyringsrampe for angreb mod den syriske hovedstad.

- Denne morgen tog hæren kontrol over Adra og genoprettede sikkerheden, siger en sikkerhedskilde til det franske nyhedsbureau AFP.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der har base i Storbritannien, meddeler, at op mod 29 personer er døde som følge af kampe i udkanten af Damaskus. 18 af dem er oprørere.

I det nordlige Syrien har der også været kampe det seneste døgn.

Kurdiske styrker er i nattens løb lykkedes med at presse en fremrykning af krigere fra oprørsbevægelsen Islamisk Stat tilbage til byen Kobani i det nordlige Syrien, efter at der havde været sammenstød natten til torsdag. Det meddeler to kurdiske repræsentanter.

Islamisk Stat havde sent onsdag koncentreret krigere i et område syd for Kobani og derfra forsøgt at nærme sig byen, hvilket den kurdiske gruppe YPG dog forhindrede.

- YPG reagerede og tvang dem omkring 10-15 kilometer væk, siger Idris Nassan, der er stedfortrædende udenrigsminister i Kobani-distriktet, til Reuters.

Islamisk Stat indledte for lidt over en uge siden en offensiv for at erobre Kobani, og mere end 100.000 kurdere er flygtet fra Kobani og omkringliggende byer siden da. Mange af dem ind over grænsen til nabolandet Tyrkiet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip