Syv-årig dreng ‘udgiver’ bog og samler en formue ind til sin alvorligt syge bedste ven

Syv-årige Dylan Siegal må siges at være noget nær verdens bedste ven. Det er lykkedes den unge helt at samle 900.000 amerikanske dollars - omkring 5,3 millioner kroner - ind til sin bedste ven Jonah Pournazarian, som lider af en sjælden lungesygdom.

Det har han simpelthen gjort ved at skrive en bog, som han har kaldt “Chocolate Bar”.

Det skriver Fox News.

LÆS OGSÅ: Har indsamlet 2,2 mio. kr.: Seks-årig skriver bog for at redde syg ven

Ved at sælge sin hjemmelavede bog, som han skrev i 2012, er det lykkedes for lille Dylan Siegel at skrabe de mange penge sammen til sin bedste ven med den uhelbredelige leversygdom Glykogen storage sygdom type I .

- Jeg er så glad for at kunne hjælpe min ven. Jeg er taknemmelig over for de mennesker, som lader mig dele min historie og inspirere børn til at ændre verden, siger den syv-årige Dylan til Fox News.

Han fik idéen til at skrive bogen, da han fandt ud af, at forskerne var ved at løbe tør for midler til at forske i sin ven Jonahs sjældne og ultimativt dødelige sygdom.

Dengang foreslog Dylans forældre, at de kunne samle penge ind ved at sælge lemonade fra fortovet, men han var allerede flere skridt foran.

- Han sagde: jeg vil skrive en bog. Og så, et par timer senere, kom han tilbage, smækkede nogle sider ned foran os og sagde: Her er min bog, fortæller Dylans far, David Siegal.

Bogen printede familien oprindeligt i 200 eksemplarer, og solgte dem ved Dylans skole. Men rygtet om den fantastiske gerning spredtes, og nu er tusindvis af eksemplarer blevet solgt i 42 forskellige lande og samtlige 50 amerikanske stater.

‘Chokolate Bar’ er et ord, Dylan ofte bruger i stedet for at sige ‘fantastisk’. Ifølge ham er det for eksempel ‘chokoladebar’ at tage på stranden og at bade. Men den største chokoladebar er at hjælpe vennen Jonah, lyder konklusionen i den syv-årige helts bestseller.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip