Syv-årig pige dør efter tre lægers fejldiagnoser

Fredag den 12. september sidste år døde lille Evelyn Smith, kun syv år gammel. Det gjorde hun, efter at hele tre læger i løbet af to dage alle havde formået at overse pigens rigtige diagnose.

Det skriver Mirror.

Nu, et år seneren, sidder Evelyn Smiths sørgende mor stadig tilbage og forstår ikke, hvordan hele tre læger kunne undgå at opdage hendes datters diagnose.

LÆS OGSÅ: Dette billede skal spredes: Kan afsløre alvorlig sygdom

Evelyn Smiths sygdomsforløb tog fart og fik den fatale udgang på kun to dage.

Den 11. september vågnede den lille pige med en slem hovedpine og en mild feber. Men selvom hun havde det lidt skidt, ville hun alligevel i skole. Den følgende nat vækkede hun panisk sine forældre og sagde, at hun ikke kunne trække vejret.

Evelyn Smith blev straks indlagt, og opholdt sig på skadestuen i mange timer med høj feber og vedvarende opkast. Ingen af lægerne fandt en diagnose til den syv-årige pige - forældrene fik blot at vide, hvordan de kunne slå hendes feber ned, og så blev familien sendt hjem.

LÆS OGSÅMor lægger datters billede på Facebook - og så afsløres en sjælden sygdom

Men nogle timer senere havde Evelyn Smith det stadig rigtig dårligt. Så hun tog til en privat læge, hvor hun blev undersøgt af en sygeplejerske. Endnu en gang blev hun sendt hjem i seng.

Senere endnu steg pigens feber yderligere, og hendes mor tog hende med tilbage til den privatpraktiserende læge - denne gang var det lægen selv, der undersøgte Evelyn Smith.

Han diagnosticerede hende med en virus på luftvejene, og bad familien komme tilbage nogle dage senere.'

LÆS OGSÅ: Sundhedsplejerske slår alarm: Husk nu at give jeres børn smertestillende

Senere den aften døde Evelyn Smith.

Forældrene bad efter deres datters død om at få kigget lægernes indsats efter i sømmene. Dr. Richard Brittain, der har stået for at granske deres sag, mener godt, syv-årige Evelyn Smiths død kunne være undgået:

- Hun døde af konsekvenserne af både en viral og en bakteriel betændelse i de øvre luftveje, siger Dr. Richard Brittain, og fortsætter:

- Hendes familie søgte læge tre gange i dagene op til hendes død. Der var mulighed for at diagnosticere og behandle Evelyn ved samtlige lejligheder (…) baseret på de beviser, jeg har fået fremlagt, er det meget sandsynligt, at hendes død var undgåelig (…), siger han.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip