Syv anholdt under Pegida-demonstration i København

Skrevet af admin

27/04/2015

Mest læste i dag

Otte personer er blevet anholdt af Københavns Politi under en demonstration arrangeret af den islamkritiske bevægelse Pegida, som begyndte mandag klokken 17.

De otte personer blev anholdt af forskellige årsager og på forskellige tidspunkter fra klokken 17.30 til 19.00, oplyser Københavns Politi.

Først var der meldinger om syv anholdte, men der er altså tale om otte.

Politiet har valgt at sigte to af dem for vold mod polititjenestemand i funktion.

Den ene skulle have spyttet på en politibetjent, mens den anden angiveligt slog en betjent i nakken. Det oplyser politikommissær Youssef Lharraki fra den centrale efterforskning i Københavns Politi.

Derudover sigtes fem personer for brud på jernbaneloven. To personer fra bevægelsen Pegida og tre autonome var ifølge politikommissæren kommet op at slås i et tog, hvorefter de blev anholdt.

Den sidste anholdte ud af de otte sigtes for forstyrrelse af lov og orden. Nærmere kan Lharraki ikke komme det.

Han har ikke nærmere oplysninger om de anholdtes køn eller alder, eller hvad der førte til anholdelserne.

Ifølge politiet holder den islamkritiske bevægelse Pegida demonstration i København hver mandag.

Patriotiske Europæere mod Islamiseringen af Vesten, Pegida, har siden stiftelsen i Tyskland 20. oktober 2014 arrangeret protester hver mandag i Dresden mod islam og muslimsk indvandring i Tyskland.

Siden har mennesker i flere lande, herunder Danmark, Storbritannien, Norge og Østrig, forsøgt at kopiere Pegida med demonstrationer.

/ritzau/