Syv israelske soldater dræbt i Gaza

Skrevet af admin

|

21/07/2014

Dagens topnyheder

Syv israelske soldater er mandag blevet dræbt i kampe med militante palæstinensere, siger landets militær.

Dermed er i alt 25 medlemmer af den israelske hær blevet dræbt, siden Israel for få dage siden valgte at angribe Gazastriben med landstyrker, skriver Reuters.

Meldingen kommer dagen efter, at Israel søndag oplevede det største tab af soldater på én dag i årevis, da 13 soldater blev dræbt under en række angreb fra militante i Gaza.

Også mange palæstinensere har mandag mistet livet.

En talsmand for redningsarbejderne, Ashraf al-Qudra, siger mandag aften til AFP, at en række luftangreb har kostet 41 mennesker livet, mens 68 lig er blevet trukket ud af murbrokker i områder, hvor der søndag var omfattende kamphandlinger.

I alt skal mindst 558 palæstinensere være blevet dræbt, siden Israel for to uger siden begyndte at smide bomber over Gazastriben og siden rykkede ind med landtropper.

Den palæstinensiske talsmand siger, at cirka halvdelen af mandagens 41 ofre er børn.

Blandt andet mistede syv børn livet i et angreb på et hus i byen Rafah, mens fire andre børn var blandt de ni dræbte, da et hus i Gaza City kom under angreb.

Et angreb på et hospital i Deir al-Balah kostede også menneskeliv - blandt andet skal en læge være blevet dræbt.

FN's Sikkerhedsråd opfordrede efter et hasteindkaldt møde natten til mandag dansk tid til, at parterne i konflikten lægger våbnene, så flere menneskeliv ikke går tabt.

/ritzau/