Syv mænd er dømt i stor hashsag fra Christiania

Københavns Byret har tirsdag dømt syv mænd i den såkaldte leverandørsag i sagskomplekset Nordlys om hashhandel på Christiania. Den højeste straf lyder på syv års fængsel.

Sagen udspringer af en større politiaktion i marts 2014, hvor cirka 80 personer blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.

Det er den 45-årige Jesper Ole Jensen, der har fået den højeste straf i sagen, og det skyldes hans rolle i forhold til de øvrige tiltalte.

- Jesper Ole Jensen har indtaget en central rolle i forhold til de strafbare handlinger, siger retsformand Jacob Scherfig i forbindelse med sin oplæsning af dommen.

Ifølge rettens dom har Jensen i perioden mellem december 2012 og politiaktionen i marts året efter håndteret 1346 kilo hash.

Oplæsningen af dommen foregår i Københavns Byrets nævningeretssal på Nytorv, som i dagens anledning er fyldt til bristepunktet. Sagen har så stor interesse, at omkring 15 personer må overvære domsafsigelsen via et højttaleranlæg i et venteværelse.

Dem er der ikke plads til på rettens almindelige tilhørerrækker, som er fyldt med pårørende, pressefolk og andre interesserede.

Via blandt andet ransagninger og rumaflytninger har politiet i sagen afdækket, hvordan den megen hash er kommet til boderne Christiania via Lolland gennem en leverandørkæde bestående af blandt andre de syv dømte.

Flere af de dømte har tidligere været i politiets søgelys for hashkriminalitet og er blevet dømt for det. For deres vedkommende har dette været en skærpende omstændighed i strafudmålingen.

Over leverandørsagen har der fra begyndelsen svævet et spøgelse. I sagen er rockeren Michael Brokside nemlig også mistænkt for at have en ledende rolle, men retten kommer aldrig til at tage stilling til det.

Umiddelbart efter anholdelsen i marts valgte Brokside nemlig at tage sit eget liv i en celle på Politigården i København.

Ud over den såkaldte leverandørsag indeholder sagskomplekset seks sager. 85 personer er tiltalt i komplekset. De øvrige sager handler om handel med hash fra boder på Christiania, og der ventes dom i dem i løbet af foråret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip