Syv personer anholdt i røverisag: Politiet lå på lur

Politiet har natten til mandag anholdt syv personer, der menes at være involveret i et røveri mod en dagligvareforretning søndag aften i Valby.

- Mindst tre af de anholdte vil blive fremstillet for en dommer mandag og forsøgt varetægtsfængslet, siger Dan Aakerhjelm Sørensen, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

To mænd begik søndag aften et væbnet røveri mod DagliBrugsen på Frugthaven 16 ved Folehaven i Valby. Mændene slap af sted med kontanter og cigaretter, efter at de havde truet butikkens ansatte ud i et baglokale.

Butikkens ansatte slog alarm klokken 20.55.

Hundepatruljer gik i gang med at lede efter spor, og i en have tæt på gerningsstedet snusede hundene sig frem til en taske, der indeholdt en del af udbyttet fra røveriet.

- Vi etablerer en observationspost i nærheden, og lidt senere dukker der tre personer op for at lede efter tasken. Vi slår til og anholder dem, fortæller efterforskningslederen.

I nærheden opdagede politiet yderligere fire personer, som tilsyneladende ventede på de tre anholdte. Samtlige syv blev taget med stationen.

- Det er udtryk for godt arbejde på gadeplan og god efterforskning, siger Dan Aakerhjelm Sørensen om nattens aktion.

/ritzau

 

Dagens Gossip