Syv ukrainske soldater er dræbt trods våbenhvile

Selv om der formelt er våbenhvile i det østlige Ukraine, så er der inden for det seneste døgn dræbt syv ukrainske soldater, siger en talsmand for landets hær.

- De blev dræbt på forskellige steder under granatbeskydning, og en blev dræbt ved et bagholdsangreb, siger talsmanden, der tilføjer, at 11 er såret.

De seneste kamphandlinger bringer våbenhvilen, der blev indgået i starten af september mellem regeringen i Kijev og de prorussiske separatister i øst, til bristepunktet.

Kamphandlingerne kommer forud for de selvbestaltede valg, som i weekenden holdes i oprørskontrollerede regioner Lugansk og Donetsk.

Det sker ugen efter, at der var parlamentsvalg i det øvrige Ukraine, som de provestlige partier med præsident Petro Porosjenko i spidsen vandt. De prorussiske separatisters valg i Lugansk og Donetsk fordømmes af den ukrainske regering.

På den diplomatiske front opstod der torsdag betydelige forvirring ved middagstid, da et ukrainsk nyhedsbureau citerede en russisk diplomat, Bogdan Jaremenko, for at sige, at præsident Vladimir Putin og hans ukrainske kollega, Petro Porosjenko, er enige om en aftale om Krims fremtidige status.

Det styrkede kortvarigt rubelen med to procent, efter den russiske valuta er styrtdykket under konflikten i Ukraine.

Men glæden var kort. En talsmand for Putin sagde, at han ikke kender til nogen Jaremenko.

- Jeg har ingen idé om, hvem Bogdan Jaremenko er, vi har flere end 3000 sådanne diplomater, siger han.

Rusland annekterede i foråret Krim-halvøen, efter at der var blevet gennemført en omstridt folkeafstemning i området, som viste et flertal for at løsrive sig fra Ukraine.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip