T. Hansen kan fortsætte fyrværkerisalg trods skandalesag

T. Hansen Gruppen må fortsætte med at sælge fyrværkeri. Det har Retten i Odense afgjort onsdag, skriver fyens.dk.

Indehaver af T. Hansen Gruppen, Bent Jensen, skal dog betale en bøde på 50.000 kroner i sagen om ompakning af ulovligt krudt.

Bent Jensen og datterselskabet LCH Fireworks var tiltalt for at have bedt en producent i Kina om at ompakke op mod 14.000 fyrværkeribatterier i sommeren 2011.

Ifølge anklageskriftet bad virksomheden om, at batterier ved navn "Kansas City" blev ompakket og kom til at hedde "Flames of Passion". Samtidig fik de nyt sikkerhedsnummer.

Under det nye navn blev de solgt i T. Hansens 76 butikker, indtil Sikkerhedsstyrelsen standsede salget med et strakspåbud.

Det skete den 16. december 2011, men allerede den 22. november havde styrelsen udstedt et påbud om at standse salget og bedt virksomheden trækker batterierne tilbage.

Anklager Klaus Holten Kristensen, Fyns Politi, gik efter en fængselsstraf til Bent Jensen, men det blev ved en bøde, og samtidig vurderede retten, at sagen ikke skulle føre til et forbud af fyrværkerisalg.

- Vi anser lovovertrædelsen for alvorlig, men ser den som et enkelt tilfælde. Det er en virksomhed, som i mange år har solgt fyrværkeri, sagde dommer Jørgen Agerbo ifølge fyens.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip