Ta’ testen: Så højt bliver dit barn

Som forældre kan man ikke lade være med at forestille sig, hvordan ens barn kommer til at se ud med tiden. Især højden som voksen er noget, mange forældre er nysgerrige efter at kende.

Som bekendt er man nødt til at vente til barnet er fuldt udvokset med at få spændingen udløst, men man kan få et lille hint ved at benytte sig af en simpel formel. Det skriver engelske Metro.

Læs også: Syv babynavne, der giver dit barn succes i fremtiden

Metoden, der har været kendt siden 70’erne, bygger på forældrenes højde, og resultatet er forholdsvist nøjagtigt. Dog er der mange faktorer på spil, når det kommer til en persons højde, ifølge Professor David Ravine fra Western Australian Institute for Mediacal Research, der har arbejdet med højdeforskning.

- Typisk reflekterer en persons højde forældrenes højde, siger David Ravine og påpeger at både gener, knogler, væksthormoner, forbrænding og miljø spiller ind på højde.

Læs ogsåNår du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Metoden er lidt forskel afhængig af, om du har en dreng eller pige:

Hvis du skal regne din datters højde ud, gør du følgende:
- Læg forældrenes højde i centimeter sammen.
- Divider tallet med to.
- Træk 6,5 cm fra.
Det giver din datters middelhøjde, og hun vil højst sandsynlig vokse inden for plus eller minus 10 centimeter af tallet. Hvis tallet er 170 cm, vil hun blive mellem 150-170cm høj.

Læs også: Sådan får du bumser til at forsvinde på en nat

Hvis du skal regne din søns højde ud, gør du følgende:
- Læg forældrenes højde i centimeter sammen.
- Divider tallet med to.
- Læg 6,5 cm til.
Det giver din søns middelhøjde, og han vil højst sandsynlig vokse inden for plus eller minus 10 centimeter af tallet. Hvis tallet er 185 cm, vil han blive mellem 175-195 cm høj.

Hvis du ikke er tilhænger af overstående metode, kan du også måle dit barns højde, når din pige er 18 måneder, eller din dreng er 24 måneder - dit barn skulle gerne blive dobbelt så høj som voksen som det målte tal.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip