Tæt tåge giver Formel 1-grandprix store udfordringer

Arrangørerne af Singapores Formel 1-grandprix har fået et par udfordringer, som de har svært ved at gøre ret meget ved selv.

Forurening har længe været et synligt problem i Singapore, og de seneste skovbrande i Indonesien har været med til at forværre både luften og sigtbarheden i byen.

Det giver udfordringer for Formel 1-feltet, der i weekenden er nået til Singapore på løbskalenderen. Dels fordi luftkvaliteten lige nu beskrives som "meget usund", og dels fordi sigtbarheden er meget dårlig i den tykke smogtåge.

Sidstnævnte er et stort problem for kørerne, der kører omkring 300 kilometer i timen på langsiderne, og den dårlige luft er et problem for både kørere og tilskuere.

Der skal meget til, før en aflysning kommer på tale, men arrangørerne erkender, at det er et problem, som kan blive forværret hurtigt, og som man har svært ved at påvirke selv.

- Tågesituationen er meget omskiftelig - ikke bare fra dag til dag, men fra time til time. Derfor er det ikke muligt at forudsige, hvad PSI-niveauet (et forureningsindeks, red.) måske vil være i løbsweekenden, lyder det fra arrangørerne ifølge AFP.

Første træning skal efter planen afvikles torsdag, og indtil videre er der ingen ændringer i programmet for grandprixet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip