Taiwan holder øje med urolighederne i Hongkong

Befolkningen i Taiwan følger de voldsomme begivenheder i Hongkong tæt.

Det siger Taiwans præsident, Ma Ying-jeou, i et interview med tv-stationen al-Jazeera.

- Taiwan er det eneste sted i Kina, hvor vi er i stand til at udøve demokrati. Vi er meget bekymrede for, hvordan det (urolighederne, red.) vil påvirke Hongkongs fremtid samt Kinas omdømme internationalt, siger præsident Ma Ying-jeou.

Tusindvis af aktivister har de seneste dage protesteret i Hongkong mod det kinesiske styre. Demonstranterne kræver frie valg i den tidligere britiske koloni, som nu har delvist selvstyre og flere demokratiske rettigheder.

Uropoliti forsøgte i weekenden at stoppe urolighederne, men mandag morgen lokal tid er der fortsat aktivister på gaderne.

Præsident Ma Ying-jeou er også bekymret for Hongkongs rolle som en af de verdens vigtigste finanscentre.

- Enhver form for politisk turbulens vil have en betydelig indflydelse på den økonomiske udvikling, siger han.

Selv om Taiwan er et selvstændigt demokrati, gør Fastlandskina krav på øen.

Ma Ying-jeou fastslår, at Taiwan fortsat ikke anerkender begrebet "et land, to systemer", som Kina regerer Hongkong efter, men som oprindeligt blev skabt for Taiwan i begyndelsen af 1980'erne.

Taiwan løsrev sig i 1949 efter en borgerkrig i Kina mellem kommunister og nationalister. Nationalisterne flygtede til Taiwan, som siden har oplevet stor økonomisk fremgang.

Protesterne i Hongkong begyndte for en uge siden og skyldes utilfredshed med, at styret i Beijing i august bestemte, at kandidater til valget i Hongkong i 2017 skal godkendes i den kinesiske hovedstad, Beijing.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip