Taktisk skakspil afgør Esbjergs Europa League-skæbne

Esbjergs træner Niels Frederiksen er ved at sætte brikkerne til, hvad der kan udvikle sig til et skakspil, når holdet møder FC Kairat Almaty i returkampen i kvalifikationen til Europa League torsdag aften.

Kasakhiske FC Kairat spillede ikke i weekenden, men har til gengæld den lange rejse til Esbjerg at overvinde.

Efter 1-1 i den første kamp i Almaty har Esbjerg det bedste udgangspunkt inden hjemmekampen, men Niels Frederiksen forudser et tæt opgør.

- Overordnet bliver det en taktisk affære, hvor vi ikke bare skal være et godt fodboldhold, men også kloge. Vi kan nøjes med 0-0 og stille os op og trille nede bagved, men det gør vi ikke.

- Vi vil frem og dominere kampen, men holde fast i forsvaret og ikke tage for store risici, siger Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Han fik i det første møde bekræftet indtrykket af et kasakhisk hold på dansk superliganiveau, men ser dog også åbninger.

- Når vi spiller hurtigt, fladt og rundt om forsvaret, får de problemer. Hvis vi formår at vinde samlet, kan vi se frem til endnu to europæiske kampe, som vi kan lære en masse af.

- Og vi vil være et skridt nærmere det forjættede land, Europa Leagues gruppespil, siger Niels Frederiksen.

Esbjerg spillede i sidste sæson otte europæiske kampe og står i år over for den fjerde Europa League-kamp. De internationale erfaringer begynder at aflejre sig i tilgangen til kampene.

- Jeg synes, vi spiller mere afklaret og roligt, og at vi er relativt taktisk afklarede, når et resultat skal findes over to kampe, siger Niels Frederiksen.

De to veteraner, Hans Henrik Andreasen og Jerry Lucena, er begge skadede, og Jakob Andreasen er ude af truppen.

Nye i 19-mands-truppen er Jesper Rasmussen, Martin Pusic, Jonas Knudsen og den unge forsvarer Jeppe Brinch.

Esbjerg spiller kampen i anden kvalifikationsrunde af Europa League mod FC Kairat Almaty torsdag klokken 19 på Blue Water Arena.

/ritzau/

 

Dagens Gossip