Talentarbejdet bærer frugt i fransk fodbold

17/03/2015 13:30

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Der er gennem de seneste år blevet skudt store penge i fransk fodbold, og landet har tiltrukket store stjerner som Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva og Radamel Falcao.

Men ifølge fodboldagent og tidligere Lille-spiller Mikkel Beck har man fået en ny indkøbspolitik i Frankrig, som i højere grad går ud på at finde fremtidens stjerner.

- Man er gået væk fra at hente etablerede stjerner, men i stedet bruger man nu utroligt mange penge på at hente de største talenter rundt omkring i verden, siger Beck.

Ifølge en undersøgelse lavet af engelske Daily Mail fra november 2014, er det Frankrigs talentarbejde, der suverænt leverer flest fodboldspillere til de fem bedste ligaer i verden - Englands Premier League, Spaniens Primera Division, Tysklands Bundesligaen, Italiens Serie A og Frankrigs Ligue 1.

- Alle klubber har super gode akademier, og de har opbygget stor erfaring indenfor området. Når de bruger kæmpe summer på at hente talenter til deres klub, så ved de hvad, der skal til for at få det optimale ud af deres investering, siger Beck.

Fredag vandt Monaco 3-0 over Bastia, og to af målene blev scoret af 19-årige Anthony Martial, som er et produkt af klubbens talentarbejde.

Tirsdag har Monaco en gylden chance for at følge landsmændene fra Paris Saint-Germain i kvartfinalen i Champions League, når franskmændene skal forsøge at forsvare 3-1 føringen fra første opgør mod Arsenal.

/ritzau/