Talenternes EM-guld har olympiske perspektiver

Torsdagens to danske guldvindere ved EM i svømning, Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer, er blot 17 og 21 år.

Med deres europamesterskaber i henholdsvis 100 meter ryg og 200 meter butterfly har de vist, at de tilhører verdenseliten, og at de er emner til OL i Rio om to år.

Det glæder Team Danmarks direktør Michael Andersen, der nu hele tiden har været klar over, at de to svømmere havde potentiale.

- Mie Ø. Nielsen var med til VM i Shanghai for tre år siden som 14-årig, og hun har fortsat sin udvikling siden dengang.

- Hun er et helt unikt svømmetalent, og hun har det i sig. Derfor har vi også altid vidst, at hun var et emne til OL i Rio, hvor hun kan kæmpe med om medaljer, ikke mindst også på vores medley-holdkamp, siger direktøren.

Hvad Viktor Bromer angår, er historien en lidt anden. Først det seneste år har han for alvor rykket sig derop, hvor de bedste befinder sig.

- Han har jo svømmet i Aarhus i mange år, men er flyttet til Aalborg, hvor han har rykket sig det sidste stykke.

- Udfordringen for ham i OL-sammenhæng er, at der er rigtigt hård konkurrence på 200 meter butterfly, hvor amerikanerne for eksempel har stærke folk som Michael Phelps og Ryan Lochte.

- Det bliver spændende at se Viktor til VM næste år. Det ville være flot, hvis han kunne svømme sig i finalen der, siger Michael Andersen.

Ved OL i London for to år siden lykkedes det ikke for de danske svømmere at hente medaljer i modsætning til Beijing i 2008, hvor Lotte Friis vandt bronze i 800 meter fri.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip