Taliban angriber skole og dræber mindst 130 i Pakistan

Et angreb på en skole i byen Peshawar i det nordvestlige Pakistan udvikler sig mere og mere blodigt.

Tirsdag middag er status, at mindst 130 personer er blevet dræbt, mens et lignende antal er såret, siger lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Langt størstedelen af ofrene er børn.

I alt menes 500 elever og lærere at have opholdt sig på skolen "Army Public School", da en gruppe bestående af mindst seks bevæbnede mænd tidligere tirsdag indtog skolen, der drives af hæren.

Pakistansk Taliban siger, at gruppen står bag angrebet, og at angriberne var iført bombeveste, da de trængte ind på skolen.

Taliban ønsker efter eget udsagn at hævne en militæroffensiv i de nordvestlige pakistanske stammeregioner.

Af den grund var den militærdrevne skole også nøje udvalgt, mener iagttagere.

- Mange soldater og officerer, der kæmper mod Taliban, har deres børn i denne skole, så dette er et forsøg på at demoralisere militæret, siger Taliban-eksperten Ahmed Rashid til BBC.

Army Public School indgår i en kæde af skoler, som drives af det pakistanske forsvar under navnet Army Public Schools and Colleges System over hele landet.

På samme måde som i Indien ønsker forsvaret at have et uddannelsestilbud til de ansattes børn. Ansatte og deres familier har også andre velfærdstilbud.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip