Talsmand: Putins håndtryk kan stadig knuse din hånd

Ruslands præsident, Vladimir Putin, er angiveligt ikke set offentligt siden den 5. marts. Senest har Putin udsat et officielt besøg i Kasakhstan, og det har sat gang i rygter på internettet om, hvorvidt den russiske leder er blevet ramt af alvorlig sygdom.

De stadig omsiggribende rygter har torsdag fået præsidentens talsmand til at afvise alle spekulationer.

Kreml-talsmanden, Dmitrij Peskov, siger til radiostationen Ekho Moskva, at præsidentens håndtryk stadig er så kraftfuldt, at "det kan knuse din hånd". Det rapporterer nyhedsbureauet AP ifølge ABC News.

Putins talsmand siger til Reuters, at præsidenten har meget travlt i øjeblikket.

- Han har møder hele tiden. Han har møder i dag og i morgen. Jeg ved ikke, om vi vil gøre et af dem offentligt, siger Peskov til nyhedsbureauet Reuters.

Talsmanden kan eller vil ikke sige, hvornår Vladimir Putin vil vise sig igen offentligt.

En anonym kilde fra den kasakhiske regering siger imidlertid til nyhedsbureauet AFP, at præsidentens planlagte tur til Kasakhstans hovedstad, Astana, torsdag blev aflyst, da Putin var blevet syg.

Ruslands præsident er desuden blevet væk fra et møde hos den russiske efterretningstjeneste FSB. Et andet møde, hvor Vladimir Putin skulle underskrive en aftale med regionen Sydossetien, er blevet udsat til næste uge.

Flere russiske medier skriver, at billeder og video med Putin, der er lagt ud på præsidentens hjemmeside de seneste dage, er gammelt arkivmateriale. Men det bliver afvist af Dmitrij Peskov.

I 2012 aflyste Vladimir Putin en række ture til udlandet efter tilsyneladende at have haltet en periode. Dengang hævdede Kreml, at der var tale om en sportsskade.

/ritzau/

.

Dagens Gossip