Taxichauffør skal i fængsel for at voldtage kunder

En 25-årig nu tidligere taxachauffør er fredag blevet idømt et år og tre måneders fængsel for to voldtægter begået, mens han kørte hyrevogn, skriver Ekstra Bladets netavis.

I retten erkendte manden, at han havde sex med kvinderne. Det var dog sket ganske frivilligt fra deres side, og kvinderne havde ifølge hans forklaring tilbudt sex som betaling for turene.

Den første voldtægt fandt sted for to år siden, om morgenen den 6. august 2012. Her samlede manden en 35-årig kvinde op foran diskotek Nevermind for at køre hende til hendes hjem på Østerbro.

Ifølge kvinden havde hun været fuld og træt og var faldet i søvn i taxien. På et tidspunkt vågnede hun, og da var manden i gang med at gennemføre samleje, men hun var ikke i stand til at gøre modstand og døsede hen igen, skriver eb.dk.

Den anden voldtægt skete påskedag - 20. april - i år. Her prajede en 20-årig kvinde mandens taxi på Østerbrogade.

Ifølge offerets forklaring blev chaufføren ikke sur, da hun ikke kunne betale. I stedet var han begyndt at gramse på hende, og hun forsøgte i første omgang at skubbe ham væk.

- Nok var hun ikke ligeså påvirket som den anden kvinde. Men hun blev bange og handlingslammet. Hun blev fuldstændigt overrumplet af situationen, sagde anklageren, ifølge eb.dk.

En uges tid efter den sidste voldtægt, blev den 25-årig mand anholdt, og et par måneder senere blev han så sigtet for den første voldtægt næsten to år tidligere.

- Den nye sigtelse er rejst på baggrund af et dna-hit, sagde politikommissær Hans Erik Raben dengang til Ritzau.

Foruden fængselsstraffen frakendte domsmandsretten manden retten til at køre taxi. Desuden skal han betale 30.000 kroner i erstatning til hver af ofrene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip