TDC's mobilproblem er først løst søndag morgen

Skrevet af admin

|

20/07/2014

Dagens topnyheder

Tusindvis af danske TDC-kunder i udlandet kan først regne med at kunne ringe hjem til familien eller bruge internettet på deres mobiltelefoner, når de står op søndag morgen rundt omkring i Europa.

TDC har endnu engang udskudt tidspunktet for, hvornår selskabet regner med at have løst alle de tekniske problemer, som opstod natten til lørdag, og som har berørt omkring 250.000 danske TDC-kunder i udlandet.

- Vi har endnu ikke fået alle de kunder på, som vi skal have på. Det driller lidt med at få de sidste på i Italien, og det skal vi være sikre på, hvad årsagen er til, før vi begynder at rode videre med Tyskland og de andre lande, sagde pressechef hos TDC, Ib Konrad Jensen, lørdag aften.

Tidligere lørdag lød meldingen, at de sidste kunder igen kunne benytte deres mobiltelefoner omkring klokken 22 dansk tid. Herefter lød TDC's bedste bud klokken 04.00, men natten til søndag er tidspunktet igen udskudt. Nu forventer TDC, at problemet er løst klokken 8.

De berørte kunder fordeler sig på syv lande. Det drejer sig om Thailand, Spanien, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Tyrkiet og så altså Italien. Derudover har TDC hørt fra nogle af deres kunder i USA, at telefonerne stadig ikke er oppe at køre.

Ifølge pressechefen skabte en systemfejl problemer for nogle af kunderne allerede fredag, og det udløste siden en prop i systemet, som altså brød helt sammen.

Systemfejlen gælder ikke bare TDC's egne kunder, men også de udbydere, som anvender TDC's net.

/ritzau/