Team Danmark-direktør skal søge sin egen stilling

Michael Andersen er ikke sikker på at fortsætte som direktør i Team Danmark, når hans nuværende kontrakt udløber næste sommer.

Stillingen som direktør kan nemlig ikke bare forlænges, og derfor er den slået op, så alle interesserede kan søge den.

Det bekræfter bestyrelsesformand i Team Danmark, Frank Jensen, som også er overborgmester i København.

- Michael Andersens kontrakt udløber med udgangen af august 2015, og den kan ikke forlænges efter de regler, der knytter sig til den kontraktform, som Michael Andersen har haft.

- Vi er i bestyrelsen rigtigt glade for Michael Andersen. Han har løftet Team Danmark til et helt nyt niveau, og det har han gjort i kraft af, at han som chef har tiltrukket de allerbedste medarbejdere.

- Så vi står med et Team Danmark, som Michael Andersen har stået i spidsen for i ni år, når hans kontrakt udløber, der er på et helt andet niveau, end da han blev ansat.

- Det er også derfor, at bestyrelsen har valgt at opfordre Michael Andersen til at søge sin egen stilling, siger Frank Jensen.

Det er sket i forståelse med Michael Andersen, som har siddet på posten siden 2006, fordi den tidsbegrænsede kontrakt kun kunne forlænges i ni år samlet set, fortæller Frank Jensen.

- Vi har valgt at lade den udløbe, fordi hans kontrakt ikke kan forlænges efter de regler, der knytter sig til åremålskontrakten. Den er slået op, og Michael Andersen og andre kan søge stillingen.

- Vi får selvfølgelig derigennem også muligheden for at se, hvad der i øvrigt er derude af folk, der kunne være interessante for Team Danmark

- Men det er ikke sådan, at vi står i en situation, hvor vi ikke ønsker at fortsætte samarbejdet med Michael Andersen, siger Frank Jensen.

Nu ønskes der en helt anden kontraktform uden udløb og tidsbegrænsning, og ansættelsesprocessen er allerede lagt fast.

- Der er nedsat et indstillingsudvalg bestående af formandskabet i Team Danmark og et bestyrelsesmedlem og en medarbejderrepræsentant.

- Når vi har modtaget ansøgningerne, så vil vi gennemføre de samtaler, hvor vi finder, at der kan være attraktive kandidater.

- Og så vil vi komme med en indstilling til bestyrelsen i starten af december, og så vil bestyrelsen træffe en beslutning om, hvem der skal ansættes i jobbet. Og så vil vi gå i gang med kontraktforhandlingerne på det tidspunkt, forklarer Frank Jensen.

Det kan betyde, at Team Danmark får en ny direktør efter august 2015.

- Når man går i opslag, kan man aldrig udelukke noget som helst. Men vi har til gengæld markeret over for Michael Andersen, at vi gerne ser hans ansøgning, understreger Frank Jensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip