Team Tvis-træner: Vi er favoritter i DM-kvartfinale

Den 11. marts tabte håndboldklubben Team Tvis Holstebro 24-28 hjemme til Silkeborg-Voel KFUM i sidste runde af grundspillet i Boxer Dameligaen.

Alligevel er vestjyderne favoritter til at besejre oprykkerne i DM-kvartfinalerne, hvor den første kamp spilles onsdag aften i Silkeborg.

Det vurderer Team Tvis Holstebros træner, Niels Agesen, der selv valgte Silkeborg-Voel som modstander i kvartfinalen.

- Vi er favorit, og det skal vi være. Men det er sagt med respekt for, at vi møder et hold, der har besejret Viborg, Team Esbjerg og os selv for nylig. Men vi bør påtage os favoritværdigheden, siger han.

Som nummer tre i grundspillet kunne Team Tvis Holstebro selv vælge sin modstander i DM-kvartfinalerne. Valget faldt altså på Silkeborg-Voel, der meget overraskende kom med i slutspillet som nummer fem.

Tidligere i sæsonen vandt Niels Agesens mandskab med 31-25 ude over Silkeborg-Voel, og det hører med til historien, at Team Tvis Holstebro intet havde at spille for i kampen tidligere i marts.

- Vi havde en meget vigtig kamp to dage senere (mod Issy Paris i EHF Cuppen), og derfor sparede vi nogle spillere. Men derfor er nederlaget stadig et vink om, at hvis vi ikke viser vores topniveau, så taber vi til et hold som Silkeborg-Voel.

- Så for os er det en løftet pegefinger om, at vi skal være til stede, siger træneren.

Niels Agesen ser flere nøgler til samlet sejr over Silkeborg-Voel.

- Vi skal have højintensitet og tempo. Vi skal være mere bevægelige end dem, så kan vi også besejre Silkeborg-Voel, siger han.

Træneren holder særligt øje med hjemmeholdets bagskytter Jette Hansen og Anne Cecilie La Cour, der sluttede som nummer et og to på topscorerlisten i grundspillet.

- De er begge rigtig gode, når de får lov til at bevæge sig ind i banen. Jette skal lidt tættere på målet, end Anne Cecilie skal. Men kan man hindre deres bevægelser ind i banen, så er man nået langt.

- Vi har lidt flere spillere på topniveau, og det er den bredde, der gør, at vi skal være favoritter mod Silkeborg-Voel, siger Niels Agesen.

Den første kvartfinale i Silkeborg begynder onsdag klokken 19.30. Der er returkamp i Holstebro om en uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip