Team Tvis vinder EHF Cuppen trods kæmpenederlag

Team Tvis Holstebros håndboldkvinder er vinder af EHF Cuppen.

Men det holdt meget hårdt, før det vestjyske hold lørdag kunne lade sig hylde efter returkampen mod Rostov-Don, der trænes af danske Jan Leslie.

De russiske mestre vandt returkampen på hjemmebane med hele 33-22, men eftersom Team Tvis vandt den første kamp med 33-20, vinder danskerne med samlet 55-53.

Det er anden gang på tre sæsoner, at Team Tvis Holstebro vinder EHF Cuppen.

For to år siden vandt klubben finalen over franske Metz.

Det var dog meget tæt på, at trofæet ikke var kommet med hjem til Danmark denne gang.

Mod slutningen af første halvleg var Team Tvis kun få mål bagud, men til sidst i halvlegen gik det galt, og Rostov-Don gik til pause foran 17-11.

Team Tvis Holstebro mødte op i Rusland uden cheftræner Niels Agesen.

Træneren måtte stige ud af flyvemaskinen i Hamburg, før den skulle lette, da han de seneste år har døjet med panikangst efter en rejse i Kina, hvor han blev tilbageholdt.

Det har betydet, at han flere gange ikke har været med på ture til Rusland med sit hold.

I stedet stod assistenttræner Pether Krautmeyer i spidsen for Team Tvis, ganske som han gør det som cheftræner i næste sæson, når Niels Agesen er at finde hos Nykøbing F. Håndbold.

I anden halvleg var det ved at gå helt galt for Team Tvis Holstebro, og syv minutter før tid førte Rostov-Don 30-18.

Det begyndte at ligne en gentagelse af returkampen mod Issy Paris tidligere i årets EHF Cup, hvor Team Tvis mødte op til returkampen med et forspring på 13 mål, hvorefter holdet tabte returkampen med 12 mål.

Men så skete der noget. Team Tvis fik reduceret til 19-30, og da Kristina Kristiansen dernæst opsnappede en upræcis russisk aflevering og reducerede til 20-30, så det noget bedre ud set med danske øjne.

Rostov-Don kom igen foran med 12 mål, men Jan Leslies hold kunne ikke fuldbyrde sensationen.

/ritzau/

.

Dagens Gossip