To teenage-drenge skal i retten: Lukkede tusindvis af mink og svin ud i naturen

I morgen begynder retssagen mod to drenge fra Ølgod i sagen. Drengene, der er 15 og 16 år, er tiltalt for groft hærværk og brandstiftelse.

Flere tusinde mink blev sidste sommer og ved årsskiftet til i år lukket ud i naturen ved Ølgod. Det samme skete for grisene hos en lokal svineavler. Omkring 130 grise måtte i den anledning aflives.

Derfor har hærværket haft store økonomiske konsekvenser.

Læs også: Minkavlere udlover stor dusør efter hærværk

Sagen vakte stor opmærksomhed landet over. Esbjerg- og omegns Pelsdyravlerforening udsatte en dusør for oplysninger, der kunne føret frem til gerningsmændene.

I sidste ende var det en intensiv efterforskning foretaget af Lokalpolitiet i Varde, der førte til anholdelsen af de to drenge i januar.

Efter grundlovsforhøret blev den 16-årige varetægtsfængslet, mens dommeren løslod den 15-årige. Sigtelsen blev opretholdt.

Læs også: Politiet anholder to drenge for hærværk mod minkfarme

Den ene af de to er tiltalt for tre tilfælde af groft hærværk og et tilfælde af brandstiftelse. Den anden er tiltalt for seks tilfælde af groft hærværk og to tilfælde af ildspåsættelse.

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip