Teenager skrev skræmmende Facebook-beskeder inden skoleskyderi

Den amerikanske gymnasieelev, der fredag skød og dræbte en klassekammerat, havde forinden skrevet en række beskeder på sociale medier, der kunne tolkes som en advarsel mod det, der endte med at ske.

Teenageren sårede fire andre i skyderiet på Marysville-Pilchuck High School i den vestlige delstat Washington, inden han tog livet af sig selv.

Et billede, han lagde op på billeddelingstjenesten Instagram, fortæller blandt andet historien om en dreng, der var vild med våben.

- Måske den bedste fødselsdagsgave nogensinde! Jeg elsker mine forældre!!!!, skrev han i teksten til et billede, hvor han stolt holder en jagtriffel.

I august skrev gerningsmanden, der er blevet identificeret som Jaylen Fryberg, følgende på Twitter:

- Du kommer til at pisse mig af... Og så kommer der til at ske ting og sager, og jeg tror ikke, du vil lide det, skrev han og understregede kort efter:

- Du vil ikke synes om det, der kommer til at ske.

Det står ikke umiddelbart klart, hvem beskederne er rettet imod, men ifølge nyhedsbureauet AFP kan beskederne dreje sig om et forlist kæresteforhold.

I sin sidste opdatering på Twitter inden skyderiet skrev Fryberg torsdag:

- Det kommer ikke til at vare ved... Det vil aldrig vare ved...

Mindre end 24 timer senere lå teenageren død på gulvet på Marysville-Pilchuck High School efter at have skudt sig selv. Forinden havde han skudt omkring sig i gymnasiets kantine, der var fyldt med elever.

Hans storebror Robert har kommenteret skoleskyderiet på Twitter og er fortvivlet over, hvad der er sket.

- Jeg ønsker ikke at tro på det. Jeg kommer til at savne dig, lillebror. Kun Gud kan dømme dig, skriver han på det sociale medie.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip