Teenager skyder lærer i tysktime

En 56-årig kvindelig lærer blev mandag skudt og dræbt af en teenage-elev i en skole i Estland. Drabet var det første skoleskyderi i den baltiske stat.

Den 15-årige formodede gerningsmand, der sidder varetægtsfængslet, brugte en pistol, som hans far havde indregistreret.

- Skyderiet skete i en tysktime. Læreren blev dødeligt såret, siger en talskvinde for politiet i Tallinn, Kristina Kostina.

- Ingen andre personer kom noget til, tilføjer hun.

Skolens leder siger, at eleven, som han kalder en typisk teenager, meget roligt lagde pistolen fra sig på et bord efter at have affyret det dræbende skud.

Præsident Toomas Hendrik Ilves kalder skoleskyderiet for "en tragedie for alle estere".

- Dette er ikke blot en tragedie for en skole eller en by. Det er en sorg og chok for os alle, siger Ilves i en erklæring.

Motivet for elevens handling er ukendt.

En ledende avis, Postimees, rapporterer, at den anholdte teenager har lagt foruroligende udtalelser ud på sociale medier sammen med fotos af pistoler og krig.

- Døm mig ikke, fordi jeg er stille. Ingen planlægger et drab på en højrøstet måde, har han skrevet et sted tidligere på året, skriver Postimees.

Ifølge avisen havde teenageren også fremsat foruroligende udtalelser på andre sociale medier om, at han ville købe en hær, hvis han blev mangemillionær.

Den 15-årige er i medierne blevet beskrevet som en meget "velopdragen" ung mand, der aldrig tidligere har haft problemer i skolen.

- Han var ikke en dårlig elev. Hans præstationer var gennemsnitlige, siger skolelederen.

Den 15-årige kan højest idømmes 10 års fængsel, hvis han findes skyldig i drab, da han er mindreårig.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip