To teenagere erkender bombetrussel mod Københavns Rådhus

To 13-årige drenge fra Farum har over for politiet erkendt, at det var dem, der tirsdag på en børnechat kom med en bombetrussel mod Københavns Rådhus.

Ifølge truslen ville en bombe eksplodere på rådhuset klokken 15.

Det fik politiet til at evakuere rådhuset og afspærre hele området omkring det, herunder den stærkt befærdede H.C. Andersens Boulevard i centrum af hovedstaden. Truslen og de efterfølgende afspærringer medførte flere timers trafikkaos midt i myldretiden.

Københavns Politi har efterforsket sagen og fundet frem til, at truslerne var sendt fra en computer med en ip-adresse i Farum. Derfor blev Nordsjællands Politi bedt om at overtage efterforskningen, der nu har frem til de to drenge.

- Vi har afhørt dem, og de har erkendt, at de stod bag bombetruslen, som de kom med for sjov, fortæller lederen af afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Nordsjællands Politi, Henning Svendsen, til Ritzau.

- De havde været inde på børnechatten, hvor rådhuset pludselig bliver nævnt, og så syntes de, at det kunne være sjovt at skrive om en bombe, fortæller han.

Men drengene blev forskrækkede og fik sig en alvorlig lærestreg, da de opdagede, hvad deres spøg førte med sig.

- De havde slet ikke tænkt på de alvorlige konsekvenser, som deres handling ville få, siger Henning Svendsen.

På grund af deres alder kan drengene ikke retsforfølges for bombetruslen, men sagen er givet videre til de sociale myndigheder, som vil tage sig af den videre behandling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip