Telenor-direktør forsvarer fusion: EU må oppe sig

Efter politisk kritik af fusionen mellem TeliaSonera og Telenor bliver der skudt med skarpt tilbage fra de to firmaers direktører på et pressemøde på Radisson Blu på Amager.

Telenors europæiske direktør, Morten Kjell Johnsen, advarer om, at EU-Kommissionen ikke skal stå i vejen for et europæisk telemarked, der er ved at sakke bagud i forhold til de amerikanske og kinesiske konkurrenter.

- Europa sakker bagud. Kommissionen må se på sine afgørelser (på telemarkedet red.) og på et marked, der har brug for en opgradering, siger han på pressemødet.

Svaret kommer, efter at det socialdemokratiske medlem af EU-Parlamentet Jeppe Kofod har krævet, at den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, blokerer for fusionen.

Morten Kjell Johnsen gør det samtidig klart, at de to parter ikke forventer, at godkendelsesprocessen er på plads før udgangen af 2015.

De to firmaer insisterer begge på, at konkurrere så hårdt de kan frem til godkendelsen. Hvis den kommer i hus, forventer de, at det nye selskab skal bruge 800 millioner kroner på at sammenflette de to telefirmaer.

Til gengæld forventer man at kunne hente de 800 millioner kroner hjem årligt, når fusionen er fuldbyrdet i 2019. Besparelserne skal blandt andet hentes på lukning af overlappende butikker og it-systemer.

Hverken Morten Kjell Johnsen eller den europæiske chef for TeliaSonera, Robert Andersson, vil give noget bud på, hvor mange ansatte der står til at miste deres job.

Ingen af de to direktører forventer, at forbrugerne kommer til at opleve stigende priser.

- Jeg tror kun, prisen kommer til at gå én vej. Og det er ned, siger Morten Kjell Johnsen og afviser dermed kritik fra blandt andet Forbrugerrådet Tænk.

Hvad det nye firma skal hedde, er ifølge de to direktører ikke besluttet endnu.

/ritzau/

 

Dagens Gossip