Teorier om mordet på Kennedy

USA's præsident John F. Kennedy blev myrdet af skud i en åben bil i Dallas, Texas, den 22. november 1963. Lee Harvey Oswald blev anholdt for mordet, men to dage senere, den 24. november, blev han skudt på vej fra politistationen til et fængsel af natklubejeren Jack Ruby.

Warren-kommissionen, som undersøgte attentatet, konkluderede, at Oswald havde handlet alene. Men en stribe teorier siger, at der var tale om en sammensværgelse, og de teorier lever stadig. Her er nogle af dem:

* Cuba-teorien siger, at det var Cubas daværende leder, Fidel Castro, der organiserede mordet som hævn for, at USA havde forsøgt at invadere Cuba i 1961, den såkaldte Svinebugtinvasion. En teori siger også, at eksilcubanere stod bag, fordi invasionen slog fejl.

* Mafia-teorien taler om meget vrede mafialedere, der hævner FBI's aktioner mod mafiaen ved at myrde præsidenten. John F. Kennedys bror, Robert Kennedy, var dengang justitsminister. Ifølge teorien myrdede Jack Ruby Oswald for at hindre, at Oswald fortalte om mafia-sporet.

* KGB-teorien taler om, at Den Kolde Krig, der dengang var rigtig kold, var årsagen til mordet. KGB, den sovjetiske efterretningstjeneste, skal have beordret Oswald til at dræbe Kennedy. Oswald havde tilbragt to år i Sovjetunionen, havde en russisk kone og forbindelser til sovjetiske diplomater.

* UFO-teorien siger, at Kennedy blev myrdet på grund af flyvende tallerkner. Han skal have udvist interesse for at få at vide, hvad CIA ved om UFO'er, og det havde CIA ikke lyst til at fortælle. Efterretningstjenesten myrde så Kennedy for at slippe for at fortælle dybe hemmeligheder om fremmede rumskibe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip