Terroroffer fra Krudttønden bisættes på tirsdag

Det første offer for terrorangrebene i København sidste weekend bliver bisat på tirsdag.

Venner og familie tager afsked med filminstruktøren Finn Nørgaard klokken 12 i Grundtvigs Kirke i Københavns nordvestkvarter, hvor dørene vil være lukket for pressen under selve ceremonien, oplyser hans nærmeste i en pressemeddelelse.

Den 55-årige Finn Nørgaard blev lørdag dræbt af skud ved attentatet mod Krudttønden på Østerbro i København.

Han mistede livet, da han forsøgte at overmande gerningsmanden, der skød mod kulturcentret, hvor et debatarrangement om ytringsfrihed var i gang. I samme forbindelse blev tre politifolk såret.

Finn Nørgaard instruerede og producerede flere dokumentarfilm og har også befundet sig foran kameraet som skuespiller. Han var medejer af Filmselskabet og var i en periode ansat hos DR.

I stedet for at mindes Finn Nørgaard med blomster opfordrer hans venner og familie til, at folk giver et bidrag til den nyoprettede forening "Finn Nørgaard Foreningen".

Den er oprettet for "at ære Finn og sikre, at hans gavmilde personlighed og værdier løftes videre i livet", som det hedder om den socialt engagerede instruktør i pressemeddelelsen.

Foreningen vil uddele midler til projekter, der støtter udsatte børn og unge.

Det andet offer for weekendens terrorattentater i København, den 37-årige jødiske vagt Dan Uzan, blev onsdag begravet på Mosaisk Vestre Begravelsesplads. Her deltog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og flere andre partiledere.

Fredag blev den formodede gerningsmand bag angrebene, 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, som døde i en skudveksling med politiet tidligt søndag, bisat på den muslimske begravelsesplads i Brøndby.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip