Thailandsk ferieø indfører sikkerhedszoner

Nye sikkerhedstiltag er indført på Phuket i Thailand for at øge sikkerheden for de millioner af udenlandske turister, som hvert år besøger øen.

Turisterne vil blive placeret inden for nye "sikkerhedszoner" på øen som led i politiets forsøg på at få de udenlandske gæster til at føle sig sikre.

Politiet har også anmodet regeringen i Bangkok om at sende yderligere 5000 betjente til Phuket for at kunne slå hårdere ned på lokale kriminelle.

I takt med den voksende turisme er antallet af overfald og tyverier på udlændinge steget på ferieøen.

Mange rejseselskaber fraråder blandt sine kunder at leje jetski på strandene i Phuket, fordi der er utallige eksempler på, at kunder afkræves store beløb efter endt brug som betaling for påståede skader.

Men der er også mere alvorlige hændelser. Sidste år mistede en australsk kvinde livet i forbindelse med, at to lokale mænd stjal hendes taske. Hun var som rejsearrangør på besøg på Phuket sammen med en gruppe kolleger.

Sagen har fået store konsekvenser for den store australske turiststrøm til Phuket.

- Jeg vil tro, at 30 til 35 procent er holdt op med at komme tilbage, siger australieren Steve Wood, der driver forretning på Phuket til det australske ABC News.

- Jeg er sikker på, at folk i rejsebranchen derhjemme ikke sender landsmænd herover, når de har været vidner til en hændelse som den. Det er rigtig, rigtig skidt for Thailand, siger han.

Cirka seks millioner turister besøger Phuket hvert år, og tallet vokser. På ethvert givet tidspunkt året rundt er der omkring 25.000 australske turister på øen.

Politiet erkender, at kriminaliteten er øget.

- I de fleste tilfælde bliver turisterne udnyttet. Men nogle bliver også involveret i slåskampe eller bliver angrebet af tasketyve, siger Peerayut Karajedee, vicepolitichef i Phuket, til ABC News.

Phuket er det foretrukne rejsemål for danske turister i Thailand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip