Thorbjørn Olesen triumferer i Australien

Føringen holdt hele vejen hjem for den danske golfspiller Thorbjørn Olesen, som søndag triumferede i European Tour-turneringen Perth International i Australien.

Søndag morgen dansk tid kunne den danske golfspiller lade sig hylde som den første europæiske vinder af turneringen efter den fjerde og afsluttende runde.

Thorbjørn Olesen stod for presset, efter at han gik ind til den afsluttende runde med et forspring på tre slag ned til nummer to.

Og det forspring formåede han at forsvare, da franskmanden Victor Dubuisson med en runde i 66 slag kom fra baghjul og pressede Thorbjørn Olesen til at holde sammen på sit spil til det sidste.

Danskeren gik sidste runde i 71 slag og slutter samlet turneringen i 271 slag, mens Victor Dubuisson sluttede med samlet 274 slag. På tredjepladsen sluttede englænderen Mark Foster med samlet 276 slag.

Lucas Bjerregaard var med til at fuldende en god dansk weekend i Perth, da han med en sidste runde i 70 slag spillede sig op på delt fjerdeplads.

Det er den 24-årige Thorbjørn Olesens anden sejr på European Tour. Med sejren bliver han den yngste dansker nogensinde, som får to sejre i hus på European Tour, da Thomas Bjørn var 26 år, da han vandt sin anden sejr på touren.

I april 2012 vandt Thorbjørn Olesen Sicilian Open i Italien. Dengang troede mange nok, at det ville være startskuddet til en række sejre for det danske stortalent, men spillet har ikke altid fungeret for ham siden.

Det har det imidlertid gjort for Thorbjørn Olesen i de fire dage, han har været med ved Perth International, og hvor han nu kan tage 198.300 euro - svarende til 1,44 millioner kroner - med hjem i præmiepenge.

Det er samtidig den første danske European Tour-sejr, siden Thomas Bjørn vandt Nedbank Golf Challenge i Sydafrika i december sidste år.

Det er i øvrigt den 30. danske sejr på European Tour, siden Thomas Bjørn vandt sin første af slagsen i 1996. Netop Thomas Bjørn er den klart mest vindende danske spiller på European Tour, eftersom han står noteret for 15 af de 30 danske sejre.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip