Thorning: Brugerbetaling er ikke vor politik

Socialdemokraterne afviser blankt, at danskerne skal betale for at gå til lægen eller betale mere for at bruge sundhedssystemet.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Socialdemokraternes holdning ligger meget, meget klar: Vi ønsker ikke brugerbetaling. Vi ønsker ikke, at man skal betale, når man går til lægen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen, åbner som formand for Region Hovedstaden i Morgenavisen Jyllands-Posten for brugerbetaling på sundhed.

Regionen skal spare 225 millioner kroner på næste års budget og kan ikke spare mere på lønnen, mener formanden.

Statsministeren skoser ikke sin partifælle, men Venstre for at ville have mere brugerbetaling. Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, vil gerne betale lidt mere for at gå til sin praktiserende læge, hvis pengene går til, at fattige danskere kan få ordnet deres tænder.

- Venstres formand har sine egne personlige holdninger til denne ting. Han har på den måde bragt tvivl om, hvorvidt danskerne skal til at betale, når de går til lægen, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Det er ikke Socialdemokraternes politik. Og det er ikke regeringens politik.

I Jyllands-Posten åbner regionsformand Sophie Hæstorp Andersen for, at vordende forældre fremover skal betale for at få skanningsbilleder eller at få mad på hospitalet, hvis man er indlagt sammen med en pårørende.

/ritzau/

 

Dagens Gossip