Thorning bryder tradition og sender trold til Bloksbjerg

Selv om Sankt Hans traditionen tro handler om bål, taler, tæpper og madpakker, benyttede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lejligheden til at bryde med traditionen, da hun mandag aften skulle holde båltalen ved Marienborg.

Som noget helt nyt havde statsministeren nemlig besluttet, at der skulle være ligestilling, således at både en trold og en heks skulle brændes af og sendes til Bloksbjerg.

- Sagen er den, at jeg har haft det lidt skidt med altid at sende en heks af sted. Hvorfor skal det være en kvinde? Derfor har vi i år både en trold og en heks. Så er der balance i regnskabet, sagde Helle Thorning-Schmidt, der allerede ved sidste Sankt Hans foreslog, at der også skulle brændes en trold af.

Statsministeren hyldede i sin Sankt Hans-tale fællesskabet i landet, som ifølge Helle Thorning-Schmidt har hjulpet Danmark ud af krisen.

- Jeg er stolt af, at vi i Danmark har et stærkt fællesskab, hvor vi passer på hinanden. Hvor alle har gode muligheder. Og frihed til at bestemme over eget liv.

- Et samfund, der nu er ved at komme ud af krisen med fællesskabet i behold, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Som traditionen byder, tændte statsministeren efterfølgende Sankt Hans-bålet, og herefter var der fællessang udi Holger Drachmanns "Vi elsker vort land " (midsommervisen, red) fra 1885.

Marienborg har årligt dannet ramme om fejringen af Sankt Hans siden 2010 med undtagelse af 2012.

/ritzau/

 

Dagens Gossip