Thorning: Det er ikke den bedste dag for regeringen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mener ikke, at det er regeringen som sådan, der har et problem, efter på tre uger at have sagt farvel til to ministre, fordi de har talt usandt overfor Folketinget.

Først valgte Christian Friis Bach (R) at trække sig som udviklingsminister, og tirsdag var det så Morten Bødskov (S), der måtte trække sig efter at have løjet overfor Folketingets Retsudvalg.

- Jeg tror ikke, at det er noget med regeringen. Der er jo ikke noget sammenfald mellem de her ting. Men det er rigtig ærgerligt, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun skal på grund af Bødskovs afgang tirsdag i gang med en ministerrokade, som bliver større end først antaget, fordi også Villy Søvndal (SF) onsdag har meddelt sin afgang som udenrigsminister efter råd fra lægerne.

- Det er ikke den bedste dag for regeringen. Det er det ikke, når man mister en dygtig justitsminister. Jeg og hele regeringen har været rigtig glad for at have Morten Bødskov på holdet.

- Han har gjort det godt, ikke bare for regeringen, men også for Danmark. Men sådan er den parlamentariske logik. Sådan er de parlamentariske spilleregler, siger statsministeren.

Hun understreger samtidig, at man som minister naturligvis ikke må lyve.

- Nej, det er ikke okay. Det siger sig selv, at en minister skal tale fuldstændig sandt til Folketinget, og det har ministeren jo også beklaget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip