Thorning: Dong-aftale er den bedst mulige

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser at stoppe salget af aktier i Dong Energy til Goldman Sachs.

Aftalen med det omstridte firma vil være den bedste for den danske stat - og dermed skatteyderne, fastslår Helle Thorning-Schmidt.

- Vi har været igennem en lang og grundig proces for samlet set at finde frem til det bedste tilbud. Det har vi fundet, og på vegne af skatteyderne valgt tilbuddet fra Goldman Sachs. Det gør en ansvarlig regering, siger Helle Thorning-Schmidt.

På et pressemøde på Nordkraft i Aalborg brugte statsministeren samtidig en del af tid på at forklare baggrunden for salget af aktier i Dong Energy. Et salg, der har ført til kritik fra blandt andre tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og flere S-borgmestre.

- Det er ikke en ny strategi, at statens ejerandel i Dongs skal bringes ned. Det har været aftalt i 10 år, siger Helle Thorning-Schmidt og tilføjer:

- Dong Energi er kommet under pres på grund af finanskrisen og udviklingen på gasmarkedet i USA. På den baggrund henvendte Dong sig til regeringen for at få nødvendig ny kapital.

- Ellers ville det være vanskelig for Dong at fastholde satsningen på grøn energi og havvindmølleparker, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun minder om, at de borgerlige forligspartier samtidig i februar sidste år sagde ja til, at man satte en proces i gang for at sælge aktier i Dong.

- Det er svært at fastslå prisen på på aktierne i Dong Energy, fordi selskabet ikke er børsnoteret og ikke bliver handlet på Børsen. Derfor har vi været meget grundige i processen og valgt det bedste tilbud, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip